3 płaty miruny
6 średnich marchewek
połowa selera
6 średnich marchewek
połowa selera
kawałek korzenia pietruszki
kawałek pora
cebula
2 pomidory
przecier pomidorowy
sól, pieprz
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki musztardy
trochę soku z cytryny
kawałek pora
cebula
2 pomidory
przecier pomidorowy
sól, pieprz
pół łyżeczki cukru
pół łyżeczki musztardy
trochę soku z cytryny
mąka
- rybę pokroić, skropić sokiem z cytryny, dodać sól i pieprz, odstawić do lodówki na godzinę,
- cebulę pokroić w kostkę, podsmażyć na oleju,
- por drobno pokroić, marchew, seler, pietruszkę zetrzeć na dużych oczkach, wszystko wrzucić do garnka, dodać przesmażoną cebulę, trochę oleju i wody i dusić do miękkości,
- pod koniec dodać drobno pokrojone (najlepiej w rozdrabniaczu) pomidory oraz przecier pomidorowy, sól, pieprz, musztardę, cukier, trochę soku z cytryny.
- rybę obtoczyć w mące, usmażyć,
- układać w kolejności: sos, ryba, sos, ryba, sos.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz