ślimaczki z ciasta francuskiego z serem i salami


opakowanie ciasta francuskiego
2 średnie pomidory
ząbek czosnku
kilka listków bazylii
5 plastrów salami
10 dag startego sera żółtego
2 pieczarki


  1. przygotować sos: pomidory, czosnek, bazylię, sól i pieprz rozdrobnić (w blenderze bądź rozdrabniaczu),
  2. ciasto rozwałkować, posmarować sosem, położyć salami, pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę, na całość zetrzeć ser, posolić,
  3. zwinąć w rulonik, pokroić, piec 20 minut w 180 stopniach.







5 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie ślimaczki. Pięknie wyglądają :)

    OdpowiedzUsuń
  2. ja ostatnio robiłam z cista francuskiego i salami różyczki ale ślimaczki tez zrobię :-)

    OdpowiedzUsuń
  3. Wyglądają oszałamiająco. Na pewno spróbuję sama zrobić.

    OdpowiedzUsuń
  4. Kiedy patrzę na takie apetyczne ślimaczki to sama ślinka cieknie:)

    OdpowiedzUsuń
  5. Przepysznie wyglądają te ślimaczki :D Właśnie mam zamiar dzisiaj je zrobić :-) Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń