opakowanie ciasta francuskiego
2 średnie pomidory
ząbek czosnku
kilka listków bazylii
5 plastrów salami
10 dag startego sera żółtego
2 pieczarki
- przygotować sos: pomidory, czosnek, bazylię, sól i pieprz rozdrobnić (w blenderze bądź rozdrabniaczu),
- ciasto rozwałkować, posmarować sosem, położyć salami, pokrojone w kostkę pieczarki i cebulę, na całość zetrzeć ser, posolić,
- zwinąć w rulonik, pokroić, piec 20 minut w 180 stopniach.
Uwielbiam takie ślimaczki. Pięknie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńja ostatnio robiłam z cista francuskiego i salami różyczki ale ślimaczki tez zrobię :-)
OdpowiedzUsuńWyglądają oszałamiająco. Na pewno spróbuję sama zrobić.
OdpowiedzUsuńKiedy patrzę na takie apetyczne ślimaczki to sama ślinka cieknie:)
OdpowiedzUsuńPrzepysznie wyglądają te ślimaczki :D Właśnie mam zamiar dzisiaj je zrobić :-) Pozdrawiam
OdpowiedzUsuń