chrupiące gofry mało słodkie



3 szklanki mąki pszennej
2 szklanki mleka
szklanka wody gazowanej ( mogą być dodatkowa szklanka mleka zamiast wody)
3 łyżki cukru
łyżeczka sody oczyszczonej
szczypta soli
1/3 szklanki oleju
3 jajka

  1. białka oddzielić od żółtek, białka ubić,
  2. w oddzielnej misce utrzeć żółtka z cukrem, dodać mleko, wodę, miksować, dodać mąkę, sodę, sól i olej, miksować,
  3. na koniec dodać ubite białka, delikatnie wymieszać, smażyć w gofrownicy, 
  4. studzić na kratce.

7 komentarzy:

  1. Uwielbiam takie z dodatkiem bitej śmietany i dżemu
    Zapraszam serdecznie do mnie :)

    OdpowiedzUsuń
  2. jeszcze nie spróbowałem ale sądzę , że jest naprawdę bardzo dobre Pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
  3. dla mnie takie mało słodkie najlepsze ;)

    OdpowiedzUsuń
  4. Oj, ale mi ochoty na gofry narobiłaś :)

    OdpowiedzUsuń
  5. robiłam super chrupiące

    OdpowiedzUsuń