150 g mąki pszennej + łyżka do obtoczenia bakalii i posypania blachy
150 g mąki ziemniaczanej
łyżeczka proszku do pieczenia
200 g cukru pudru
cukier waniliowy
150 g masła
5 jajek
opakowanie bakalii
2 łyżki soku z cytryny
kilka kropel olejku cytrynowego
- 150 g miękkiego masła utrzeć z cukrem pudrem, cukrem waniliowym i jajkami, dodać sok z cytryny i olejek, miksować,
- stopniowo dodać obie mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia, ucierać,
- do masy dołożyć bakalie obtoczone w mące, wymieszać,
- ciasto przełożyć do natłuszczonej i oprószonej mąką formy keksowej,
- piec 50 minut w 180 stopniach.
mmmm...jak apetycznie wygląda...ojjj...kusisz
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
Robiłam niedawno taką babę i jest pycha :) Zapraszam do akcji wymiankowej na moim blogu http://ilovecooking92.blogspot.com/
OdpowiedzUsuńNo proszę. I zrobiło się tak słonecznie. Przy Tobie może nauczę się w końcu gotować. Slimaczki z salami wyszły wyśmienite.
OdpowiedzUsuńcieszę się, że ślimaczki smakowały a babka jest naprawdę pyszna można dodać więcej kandyzowanych owoców i wyjdzie super keks na święta
Usuń