składniki (na ok. 16 babeczek):
2 jajka
pół szklanki mleka
120g rozpuszczonego i ostudzonego masła
cukier waniliowy
200g mąki
100g cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
masa:
budyń waniliowy
2 szklanki mleka
- Mokre składniki wymieszać w jednej misce,
- Suche w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać,
- Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu,
- Do papilotek nakładać łyżeczkę ciasta, łyżeczkę budyniu i przykryć łyżeczką ciasta,
- Piec 25 minut w temp. 180 st.C.
pyszne:)
OdpowiedzUsuńuwielbiam te babeczki...fajny przepis
OdpowiedzUsuńpozdrawiam cieplutko
ile tego proszku do pieczenia?
OdpowiedzUsuńjuż poprawiłam :) łyżeczkę
Usuńa o co chodzi z tymi składnikami mokre, suche? Jak powinno sie kolejno dodawać i co do siebie? :) Dziękuję i pozdrawiam
OdpowiedzUsuńmokre to: mleko, masło, jajko, suche - reszta, czyli w jednej misce mieszamy mleko, rozpuszczone i ostudzone masło oraz jajka a w drugiej pozostałe (kolejność wsypywania nie jest ważna) a następnie mokre wlewamy do mieszanki z mąką :) i mieszamy
Usuńto jest pyszne :P
OdpowiedzUsuńWymieszać mikserem ?
OdpowiedzUsuńnie mikserem, łyżką
Usuńbudyń dodać ciepły czy ostudzony?
OdpowiedzUsuńostudzony
Usuńpyszne
Usuńpyszne
OdpowiedzUsuń