Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki z
malinami i jagodami oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Polecam przyrządzać babeczki
w specjalnych blachach, dzięki którym muffinki zawsze wyrosną.
Składniki na 12 mufinek:
250 g mąki
150 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
¾ szklanki mleka
¾ szklanki oleju
garść mrożonych jagód
250 g mąki
150 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
¾ szklanki mleka
¾ szklanki oleju
garść mrożonych jagód
garść mrożonych malin
50 g czekolady
50 g czekolady
1.
W
jednej misce wymieszać (łyżką) suche składniki w drugiej mokre,
2.
Mokre
składniki wlać do suchych i wymieszać łyżką, dodać maliny, jagody oraz
pokrojoną czekoladę, zamieszać,
3.
w
dziurach w blasze umieścić papilotki i wypełnić ciastem,
4.
piec
20 minut w 180 stopniach.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz