babeczki muffinki z owocami

Delikatne, puszyste, rozpływające się w ustach muffinki z malinami i jagodami oraz kawałkami gorzkiej czekolady. Polecam przyrządzać babeczki w specjalnych blachach, dzięki którym muffinki zawsze wyrosną.
 

Składniki na 12 mufinek:
250 g mąki
150 g cukru
2 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jajka
¾ szklanki mleka
¾ szklanki oleju
garść mrożonych jagód 
garść mrożonych  malin
50 g czekolady




1.         W jednej misce wymieszać (łyżką) suche składniki w drugiej mokre,
2.         Mokre składniki wlać do suchych i wymieszać łyżką, dodać maliny, jagody oraz pokrojoną czekoladę, zamieszać,
3.         w dziurach w blasze umieścić papilotki i wypełnić ciastem,
4.         piec 20 minut w 180 stopniach.



Brak komentarzy:

Prześlij komentarz