ozorki w galarecie


2 ozorki
2 marchewki 
cebula
seler
puszka groszku konserwowanego
żelatyna
koperek
natka pietruszki
liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz

  1. ozorki gotować 30 minut, wylać wodę, obrać,
  2. do garnka nalać 3 l. zimnej wody, zagotować, włożyć ozorki, gotować ok 40 minut, odszumować oraz włożyć całą marchew, seler, cebulę, ziele i liść laurowy, sól i pieprz gotować aż wszystko będzie miękkie,
  3. ozorki i marchew  pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu koperek, groszek, ozorki, marchew, groszek, ozorki, marchew, pietruszka  zalać przecedzonym wywarem pozostałym z gotowania wymieszanym z żelatyną,
  4. odstawić do lodówki.

2 komentarze:

  1. Ozorów jeszcze nie jadłam, galaretka super wygląda:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Witam. Hmmm bardzo lubię ozory ale nie z taka ilością groszku....
    Smacznego.

    OdpowiedzUsuń