2 ozorki
2 marchewki
cebula
seler
puszka groszku konserwowanego
żelatyna
koperek
natka pietruszki
liść laurowy
ziele angielskie
sól, pieprz
- ozorki gotować 30 minut, wylać wodę, obrać,
- do garnka nalać 3 l. zimnej wody, zagotować, włożyć ozorki, gotować ok 40 minut, odszumować oraz włożyć całą marchew, seler, cebulę, ziele i liść laurowy, sól i pieprz gotować aż wszystko będzie miękkie,
- ozorki i marchew pokroić w plastry, ułożyć w naczyniu koperek, groszek, ozorki, marchew, groszek, ozorki, marchew, pietruszka zalać przecedzonym wywarem pozostałym z gotowania wymieszanym z żelatyną,
- odstawić do lodówki.
Ozorów jeszcze nie jadłam, galaretka super wygląda:)
OdpowiedzUsuńWitam. Hmmm bardzo lubię ozory ale nie z taka ilością groszku....
OdpowiedzUsuńSmacznego.