Farsz:
150 g
szpinaku (jedno opakowanie)
łyżka masła
70 g fety
sól, pieprz
filet z
kurczaka
jajko
bułka tarta
fileta pokroić, dobrze ubić, posypać solą i
pieprzem,
szpinak drobno poszatkować, dusić na maśle na
patelni, dodać fetę, sól pieprz, dusić 20 minut,
farsz położyć na filecie
zwinąć fileta w roladkę, włożyć do rękawa,zawinąć jak cukierek
i gotować 8 minut (dzięki temu roladki nigdy nie będą surowe w środku)
roladkę wyjąć z papieru, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć
ależ te roladki muszą być pyszne mmm. Zainspirował mnie ten przepis i będzie musiał się znaleźć w naszym menu. Dzięki i gratulacje pysznego pomysłu!
OdpowiedzUsuń