roladki drobiowe ze szpinakiem





Farsz:
150 g szpinaku (jedno opakowanie)
łyżka masła
70 g fety
sól, pieprz

filet z kurczaka
jajko
bułka tarta


       fileta pokroić, dobrze ubić, posypać solą i pieprzem,      
       szpinak drobno poszatkować, dusić na maśle na patelni, dodać fetę, sól pieprz, dusić 20 minut,
                               farsz położyć na filecie




zwinąć fileta w roladkę, włożyć do rękawa,zawinąć jak cukierek
i gotować 8 minut (dzięki temu roladki nigdy nie będą surowe w środku)


roladkę wyjąć z papieru, obtoczyć w jajku i bułce tartej i usmażyć





2 komentarze:

  1. ależ te roladki muszą być pyszne mmm. Zainspirował mnie ten przepis i będzie musiał się znaleźć w naszym menu. Dzięki i gratulacje pysznego pomysłu!

    OdpowiedzUsuń