piernikowe tiramisu

co zrobić z pozostałymi po świętach piernikami odpowiedź jest prosta - PIERNIKOWE TIRAMISU :)



pierniki ok 20
łyżeczka masła
kremówka 200 ml
pół opakowania mascarpone
żółtko
łyżka żelatyny deserowej
kilka kropel amaretto albo olejku migdałowego
 łyżka cukru pudru

4 obręcze 
  1. pierniki pokruszyć i rozdrobnić w blenderze,
  2.  do miski wsypać 3 łyżki rozkruszonych pierników dodać masło, zagnieść, wyłożyć na dole każdej obręczy,
  3. kremówkę ubić, dodać mascarpone miksować do uzyskania jednolitej konsystencji, 
  4. dodać cukier puder i żelatynę, żółtko i olejek,
  5. wykładać w obręczach masa, kruszone pierniki, masa, kruszone pierniki itd,
  6. wstawić do lodówki.



                                               polecam również:



8 komentarzy:

  1. Fajny pomysł, na pewno jest pyszne:)

    OdpowiedzUsuń
  2. Świetny pomysł na inną wersję tiramisu :)

    OdpowiedzUsuń
  3. jak zwykle super

    OdpowiedzUsuń
  4. Bardzo chętnie spróbowałabym taką wersję tiramisu!!
    lubię zaglądać do Ciebie, dlatego nominowałam Twój blog do Liebsteblog Award , jeżeli masz ochotę do zabawy to zapraszam
    pozdrawiam cieplutko:)

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. dziękuję bardzo za miłe słowa :) ta wersja jest naprawdę pyszna polecam w 100 % pozdrawiam

      Usuń
  5. O mniam, czysta rozkosz :)

    OdpowiedzUsuń
  6. robiłam muszę przyznać pyszne delikatne fajny pomysł - Ewa

    OdpowiedzUsuń