150 g mąki ziemniaczanej
150 g mąki pszennej
200 g cukru
200 g margaryny
3 jajka
1 łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao
pół łyżeczki soku z cytryny (ewentualnie kilka kropel olejku cytrynowego)
- żółtka utrzeć z cukrem i margaryną, dodać mąkę i proszek, miksować,
- ubić białka z sokiem z cytryny, dodać do masy, wymieszać,
- masę podzielić na 2 części do jednej dodać kakao,
- keksówkę wysmarować tłuszczem, wyłożyć część białej masy, następnie ciemną i na koniec resztę białej,
- piec 60 minut w 180 stopniach.
Uwielbiam to ciasto jest dla mnie najlepsze, piękne zdjęcie.
OdpowiedzUsuńPozdrawiam i zapraszam do polubienia mojego facebooka https://www.facebook.com/pysznosci.kociolek
Babka wyszła puszysta, i smaczna. Ja swoją piekłam 40 minut, przy 60 by sie spaliła. Polecam przepis
OdpowiedzUsuń