babeczki z budyniem




składniki (na ok. 16 babeczek):

2 jajka
pół szklanki mleka
120g rozpuszczonego i ostudzonego masła
cukier waniliowy
200g mąki
100g cukru
łyżeczka proszku do pieczenia
3 łyżki kakao

masa:
budyń waniliowy
2 szklanki mleka

  1.  Mokre składniki  wymieszać w jednej misce,
  2.  Suche  w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać,
  3.  Budyń zrobić według przepisu na opakowaniu, 
  4.  Do papilotek nakładać łyżeczkę ciasta, łyżeczkę budyniu i przykryć łyżeczką ciasta,
  5.  Piec 25 minut w temp. 180 st.C.

13 komentarzy:

  1. uwielbiam te babeczki...fajny przepis
    pozdrawiam cieplutko

    OdpowiedzUsuń
  2. ile tego proszku do pieczenia?

    OdpowiedzUsuń
  3. a o co chodzi z tymi składnikami mokre, suche? Jak powinno sie kolejno dodawać i co do siebie? :) Dziękuję i pozdrawiam

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. mokre to: mleko, masło, jajko, suche - reszta, czyli w jednej misce mieszamy mleko, rozpuszczone i ostudzone masło oraz jajka a w drugiej pozostałe (kolejność wsypywania nie jest ważna) a następnie mokre wlewamy do mieszanki z mąką :) i mieszamy

      Usuń
  4. to jest pyszne :P

    OdpowiedzUsuń
  5. Wymieszać mikserem ?

    OdpowiedzUsuń
  6. budyń dodać ciepły czy ostudzony?

    OdpowiedzUsuń