masło roztopić w rondelku, ostudzić, dodać pokruszone ciasteczka, zagnieść z masłem, wyłożyć dno tortownicy (ja robiłam w tortownicy o średnicy 24 cm),
przekrojone na pół winogrona ułożyć na masie z ciasteczek,
żelatynę rozpuścić w pół szklanki gorącej wody, ostudzić,
twaróg, mleko, cukier, żelatynę i sok z cytryny wlać do blendera, miksować na gładką masę (można wymieszać mikserem w misce, ale wcześniej twaróg lepiej zmielić albo kupić już mielony),
ubić kremówkę i dodać do masy serowej, delikatnie wymieszać wyłożyć na spód ciasta, wstawić na 2 godziny do lodówki,
po 2 godzinach położyć na masie połówki winogron,
galaretkę rozpuścić w szklance gorącej wody, ostudzić, gdy zacznie tężeć wylać na winogrona, wstawić do lodówki na minimum 12 godzin.
zielone ciacho :) pychotka
OdpowiedzUsuńWygląda smakowicie! :)
OdpowiedzUsuńMiłego dnia,
byewphotography.blogspot.com :)
dobrze że jestem po obiedzie ale.....i tak ślinka cieknie na sam widok. Zabieram przepis dla siebie :) dziękuje
OdpowiedzUsuń