rurki z kremem







pół kg mąki
margaryna
szklanka gęstej śmietany
2 opakowania cukru waniliowego


rozmącone jajko
200 ml kremówki

  1. mąkę z margaryną posiekać, dodać śmietanę i 1 cukier waniliowy, wyrobić, wstawić do lodówki na godzinę,
  2.  rozwałkować, pokroić w paski i nawinąć na foremki-rurki,
  3. posmarować rozmąconym jajkiem, posypać cukrem waniliowym, piec na złoto (ok. 10 minut) w temperaturze 170 stopni,
  4. delikatnie zdjąć rurki z foremek,
  5. kremówkę ubić, wypełnić rurki











6 komentarzy:

  1. pycha ! musze kupic rurki do pieczenia takich cudeniek

    OdpowiedzUsuń
    Odpowiedzi
    1. w sklepie z gospodarstwem domowym tylko sporo trzeba kupić foremek bo pieką się jednocześnie

      Usuń
  2. oj zjadłabym:) również nie mam foremek, a lepiej nie mówić ile czasu mówię, że je kupię:P

    OdpowiedzUsuń
  3. sa przepyszne ale gdy mam je robić i to w dużej ilości to cały dzień mi schodzi...

    OdpowiedzUsuń
  4. Pyszny deser z mojego dzieciństwa !

    OdpowiedzUsuń