biszkopt:
4 jajka
szklanka cukru
szklanka mąki pszennej
łyżeczka proszku do pieczenia
masa:
śnieżka
galaretka (ja użyłam pino colada - chciałam wypróbować nowy smak ale nie przypadł mi do gustu)
szklanka mleka
galaretka wieloowocowa
jagody
maliny
- w jednej misce ubić białka z połową cukru, w drugiej misce żółtka z resztą cukru,
- masy połączyć, delikatnie mieszać, dodać przesianą przez sito mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać, wyłożyć na blasze posmarowanej tłuszczem i piec 40 minut w temperaturze 180 stopni,
- galaretkę do masy rozrobić w 3/4 szklanki wody,drugą w całej szklance, wstawić do lodówki żeby się ochłodziły,
- upieczony biszkopt wystudzić,
- śnieżkę ubić w szklance mleka, dodać galaretkę przeznaczoną na masę, gdy zacznie tężeć polać biszkopt, wstawić do lodówki,
- zrobić drugą galaretkę dodać do niej owoce, gdy zacznie tężeć polać na masę, wstawić do lodówki.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz