ciasto (ok 45 pierogów)
2 szklanki mąki
łyżeczka soli
łyżeczka oleju
szklanka ciepłej wody
jagody
cukier waniliowy
śmietana kremówka
2 szklanki mąki
łyżeczka soli
łyżeczka oleju
szklanka ciepłej wody
jagody
cukier waniliowy
śmietana kremówka
- mąkę przesiać przez sitko, dodać sól i olej, stopniowo dodawać wodę i zagniatać aż będzie miękkie i elastyczne,
- ciasto rozwałkować cieniutko, wykroić kółka, nałożyć jagody, skleić, gotować 5 minut, polać kremówką z cukrem waniliowym.
skorzystałam dzisiaj z tego przepisu i muszę przyznać że nie miałam żadnego problemu z ciastem pierogi wyszły delikatne i szybko zniknęły z talerza
OdpowiedzUsuńUwielbiam pierogi w każdej postaci. Już dawno takie jadłam.
OdpowiedzUsuń