Ciasto:
25 g drożdży
3 szklanki mąki
pół łyżki cukru
pół łyżeczki soli
1 łyżka oleju
farsz:
1 średnia cebula
5 dużych pieczarek
pół puszki pomidorów krojonych
pół puszki kukurydzy
pół puszki kukurydzy
oregano, sól, pieprz
pętko kiełbasy
30 dag sera żółtego
1. w misce rozpuścić drożdże w szklance
ciepłej wody z dodatkiem cukru, soli i łyżki mąki, zaczekać pół godziny,
2. dodać mąkę i olej, wyrabiać do uzyskania
jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,
3. cebule i pieczarki pokroić w plasterki i
podsmażyć,
4. ciasto rozwałkować przełożyć na dowolną
blachę wyłożoną papierem do pieczenia (ja korzystam z prostokątnej o wymiarach 26 cm x 36 cm),
5. sos pomidorowy wymieszany z solą,
pieprzem i oregano rozsmarować na cieście,
6. na sos wyłożyć usmażone pieczarki i
cebulę,kukurydzę i pokrojoną w plasterki kiełbasę, na koniec starkowany ser,
7. posypać solą i pieprzem, piec 30 min w
temperaturze 180 stopni C.