pizza z szynką i bekonem




Ciasto:
25 g drożdży
3 szklanki mąki
pół łyżki cukru
pół łyżeczki soli
1 łyżka oleju

Składniki:
4 plastry szynki
4 plastry bekonu
pół papryki
6 pieczarek 
pół puszki kukurydzy

pół puszki pomidorów krojonych
oregano, sól, pieprz
mała papryka (kolor według uznania)
30 dag sera żółtego



1.  w misce rozpuścić drożdże w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru, soli i łyżki mąki, zaczekać pół godziny,
2.   dodać mąkę i olej, wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,
3. ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy, posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawami,
4, wyłożyć starty ser, kukurydzę oraz pokrojone: szynkę, bekon, pieczarki i paprykę, posolić,
4. piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.