Ciasto:
25 g drożdży
3 szklanki mąki
pół łyżki cukru
pół łyżeczki soli
1 łyżka oleju
Składniki:
4 plastry szynki
4 plastry bekonu
pół papryki
6 pieczarek
pół puszki kukurydzy
pół puszki pomidorów krojonych
Składniki:
4 plastry szynki
4 plastry bekonu
pół papryki
6 pieczarek
pół puszki kukurydzy
pół puszki pomidorów krojonych
oregano, sól, pieprz
mała papryka (kolor
według uznania)
30 dag sera żółtego
1. w
misce rozpuścić drożdże w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru, soli i łyżki
mąki, zaczekać pół godziny,
2. dodać
mąkę i olej, wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,
3. ciasto rozwałkować, przełożyć do blachy, posmarować sosem pomidorowym, posypać przyprawami,
4, wyłożyć starty ser, kukurydzę oraz pokrojone: szynkę, bekon, pieczarki i paprykę, posolić,
4. piec 20 minut w temperaturze 180 stopni.