sernik na zimno z musem malinowym



spód:
30 szt kakaowych herbatników
20 g czekolady deserowej
50 g masła
herbatniki rozkruszyć, masło z czekoladą rozpuścić w rondelku i połączyć z herbatnikami, masą wylepić tortownicę,
masa serowa:
3 opakowania twarogu chudego (600 g)
3/4 szklanki cukru
0,5 szklanki mleka
250 ml kremówki
3 łyżki żelatyny deserowej
  1. twaróg, cukier i mleko połączyć w blenderze,
  2.  kremówkę ubić dodać żelatynę,połączyć z twarogiem, wylać na spód, wstawić do lodówki.
galaretka malinowa:
400-500 g mrożonych malin
4 łyżki cukru
2 galaretki malinowe
  1. galaretki rozrobić w 3 szklankach gorącej wody,
  2. maliny podgrzać w rondelku z cukrem, rozdrobnić blenderem, przelać przez sito (w celu oddzielenia pestek)
  3. galaretki wlać do musu, odstawić do lodówki, tężejąca galaretkę wylać na masę serową,
  4. sernik wstawić na noc do lodówki.

1 komentarz:

  1. ja dzisiaj robiłam biszkopciki z kremem sernikowym ;)
    ale ten Twój sernik to wygląda kusząco :)

    OdpowiedzUsuń