składniki (12 muffinek):
150 g mąki pszennej
70 g cukru
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
60 g wiórek kokosowych
2 jajka
120 g stopionego i ostudzonego masła
sok z połowy cytryny
Mokre składniki wymieszać w jednej misce.
Suche w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać.
Piec 25 minut w temp. 180 st .C.
można dodać polewę:
70 g białej czekolady
3 łyżki wiórek
(czekoladę rozpuścić, polać muffinki, posypać wiórkami)
150 g mąki pszennej
70 g cukru
proszek do pieczenia
cukier waniliowy
szczypta soli
60 g wiórek kokosowych
2 jajka
120 g stopionego i ostudzonego masła
sok z połowy cytryny
Mokre składniki wymieszać w jednej misce.
Suche w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać.
Piec 25 minut w temp. 180 st .C.
można dodać polewę:
70 g białej czekolady
3 łyżki wiórek
(czekoladę rozpuścić, polać muffinki, posypać wiórkami)