składniki (30 małych muffinek)
50g rozpuszczonego i ostudzonego masła
duże jajko
130 ml mleka
160g mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli morskiej
100g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
50 g zmielonych migdałów
Mokre składniki wymieszać w jednej misce.
Suche w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać.
Piec 25 minut w temp. 200 st.C.
50g rozpuszczonego i ostudzonego masła
duże jajko
130 ml mleka
160g mąki pszennej
1/4 łyżeczki soli morskiej
100g cukru
2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia
50 g zmielonych migdałów
Mokre składniki wymieszać w jednej misce.
Suche w drugiej, Mokre wlać do suchych, wymieszać.
Piec 25 minut w temp. 200 st.C.