ciasto:
2 szklanki mąki
łyżeczka soli
łyżeczka oleju
szklanka ciepłej wody
farsz:
6 średnich ziemniaków
3/4 kostki twarogu
cebula
sól i pieprz
boczek
cebula
- mąkę przesiać przez sitko, dodać sól i olej, stopniowo dodawać wodę i zagniatać aż będzie miękkie i elastyczne,
- obrane ziemniaki ugotować aż będą miękkie, rozgnieść tłuczkiem, cebulę drobno poszatkować, zeszklić na oleju dodać do ziemniaków,
- twaróg przepuścić przez praskę, dodać do ziemniaków, dodać sól i pieprz,
- ciasto rozwałkować cieniutko, wykroić kółka, nałożyć farsz, gotować aż pierogi wypłyną na wierzch,
- cebulę i boczek drobno poszatkować, usmażyć, wyłożyć na pierogi.
apetyczne i takie smaczne
OdpowiedzUsuńwłaśnie tak - domowe ze skwareczkami aż chce się jeść :)
OdpowiedzUsuńpyszności <3
OdpowiedzUsuńUwielbiam ;) Apetycznie podane :)
OdpowiedzUsuńPysznie wyglądają :)
OdpowiedzUsuńsuper zaraz zrobię
OdpowiedzUsuń