składniki na 4 mini serniczki :
kilka herbatników (ok. 15)
50 g roztopionego masła
pół kostki twarogu
galaretka cytrynowa
galaretka poziomkowa
- rozpuścić galaretkę cytrynową w szklance gorącej wody, odstawić do wystygnięcia,
- galaretkę poziomkową przygotować według przepisu na opakowaniu, odstawić,
- herbatniki rozkruszyć, dodać roztopione masło, ugnieść, wyłożyć dno foremek, wstawić do lodówki,
- zimną galaretkę cytrynową połączyć w blenderze z twarogiem, gdy zacznie tężeć przełożyć do foremek na spód z herbatników, wstawić do lodówki,
- gdy galaretka poziomkowa zacznie tężeć wylać na masę serową, wstawić do lodówki,
- ostrożnie wyjąć z foremek.
bardzo fajny pomysł, :)
OdpowiedzUsuńWyglądają ślicznie :)
OdpowiedzUsuń