pizza z chilli

Ciasto:
25 g drożdży
3 szklanki mąki
pół łyżki cukru
pół łyżeczki soli
1 łyżka oleju
farsz:
2 średnie cebule
5 dużych pieczarek
pół puszki pomidorów krojonych
oregano, sól, pieprz
mała papryczka chilli (kolor według uznania)
30 dag sera żółtego
6 plasterków wędliny
1.       w misce rozpuścić drożdże w szklance ciepłej wody z dodatkiem cukru, soli i łyżki mąki, zaczekać pół godziny,
2.       dodać mąkę i olej, wyrabiać do uzyskania jednolitej masy, odstawić do wyrośnięcia,
3.       cebule i pieczarki pokroić w plasterki i podsmażyć,
4.       ciasto rozwałkować przełożyć na dowolną blachę wyłożoną papierem do pieczenia,
5.      sos pomidorowy wymieszany z solą, pieprzem i oregano rozsmarować na cieście,
6.       na sos wyłożyć usmażone pieczarki i cebulę, papryczkę i wędlinę, na koniec starkowany ser,
7.       posypać solą i pieprzem, piec 30 min w temperaturze 180 stopni C.