4 galaretki (ja dałam truskawkową, wiśniową, brzoskwiniową i gruszkową)
3 kostki chudego twarogu
truskawki
3 łyżki cukru
- rozpuścić galaretkę w szklance wrzącej wody, dodać łyżkę cukru, ostudzić, w blenderze zmiksować z kostką twarogu, wylać na blachę, wstawić do lodówki na godzinę,
- tak samo zrobić z dwiema następnymi galaretkami, po trzeciej warstwie ułożyć na wierzch pokrojone truskawki, galaretkę truskawkową rozpuścić w 1,5 szklance wody, jak wystygnie i będzie gęstniała wylać na truskawki, wstawić do lodówki.
na spód można wyłożyć herbatniki albo biszkopty
wygląda świetnie ;)
OdpowiedzUsuńProste I apetyczne Dziekuję
OdpowiedzUsuńProste ipyszne
OdpowiedzUsuń