sezamowe szaszłyki z fileta z indyka


filet z indyka
pół papryki czerwona
pół papryki zielonej
cukinia
3 pieczarki
ziarna sezamu
zioła prowansalskie
przyprawa do indyka
sos sojowy
patyczki do szaszłyków


  1.  do miski wlać trochę sosu sojowego, wsypać zioła prowansalskie i przyprawę do indyka, wymieszać,
  2. filety pokroić według upodobania, włożyć do marynaty, wymieszać, wstawić na noc do lodówki,
  3. filety przesmażyć na oleju, pieczarki, paprykę i cukinię pokroić, 
  4. na talerz wsypać sezam i obtoczyć w nim przesmażone filety, nadziewać fileta na przemian z warzywami na patyczek do szaszłyków,
  5. piec 20 minut w 180 stopniach.



1 komentarz:

  1. mięsko w sezamowej panierce, lubię takie smaki! :)

    OdpowiedzUsuń