kluseczki ze szpinakiem



100 g szpinaku BABY
ząbek czosnku
sól
pieprz

szklanka maki
jajko


szpinak pokroić, smażyć na patelni z czosnkiem, solą i pieprzem, ostudzić, przełożyć do miski, rozdrobnić blenderem, dodać jajko i mąkę, uformować wałek jak na kopytka, pokroić, gotować 10 minut w osolonej wodzie.

3 komentarze:

  1. I to takie proste? Aż mi się zdziwienie "włączyło" - robię jutro na obiadek :)
    Dziękuję za ten pyszny przepis :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Fajne kluseczki, muszę kiedyś takie zrobić, mniam:)

    OdpowiedzUsuń
  3. Proszę bardzo jakie urozmaicenie – kluseczki z szpinakiem ale……niektórzy szpinaku nie lubią chociaż ma tyle walorów odżywczych :)

    OdpowiedzUsuń