Polecam przekąskę na domową imprezę, - ślimaczki
z pieczarkami, jest prosta
w przygotowaniu, tania a na dodatek wychodzi dużo pasztecików z jednej porcji.
w przygotowaniu, tania a na dodatek wychodzi dużo pasztecików z jednej porcji.
Paszteciki „ślimaczki” z pieczarkami
Ciasto:
4 szkl mąki
kostka masła
5 dag drożdży
3 jajka ( w tym jedno do posmarowania pasztecików
przed pieczeniem)
1 szklanka maślanki (śmietany bądź kefiru)
Farsz:
1 kg pieczarek
cebula
sól, pieprz
trochę maku do posypania
1. pieczarki
i cebulę pokroić w kostkę usmażyć na
patelni, dodać pieprz i sól,
2. z
mąki, masła, drożdży, jajek, maślanki wyrobić
ciasto, odczekać 20 minut żeby urosło, rozwałkować, wyłożyć farsz, zwinąć i
pokroić,
3. paszteciki
posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać makiem,
4. piec
20 minut w tem. 180 stopni.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz