5 jajek
1 szklanka cukru
1,5 szklani mąki
pszennej
0,5 szklanki mąki
ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku
do pieczenia
kostka margaryny
nadzienie:
duży słoik jabłek
gotowanych
łyżka bułki tartej
łyżeczka cynamonu
cukier (w razie
potrzeby)
1. białka
ubić z cukrem, dodać żółtka i miksować dalej, dodać mąkę i
proszek,
proszek,
2. margarynę
roztopić w rondelku i gorącą wlać do masy, wszystko wymieszać łyżką,
3. połowę
ciasta wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia, zapiec 15 minut
w temperaturze 180 stopni,
w temperaturze 180 stopni,
4. jabłka
wymieszać z cynamonem i bułką tartą, jeżeli jabłka są kwaśne dodać
cukier,
cukier,
5. masę wyłożyć
na podpieczone ciasto, wylać pozostałą część,
piec 40 minut.
ciekawy przepis na szarlotkę:)
OdpowiedzUsuńSzybko i pysznie - idealne ciasto do kawy :)
OdpowiedzUsuńFajny przepis
OdpowiedzUsuńFajny przepis
OdpowiedzUsuńja dodałam jeszcze trochę galaretki cytrynowej do masy pycha
OdpowiedzUsuń