ptysie



 szklanka wody
125 g margaryny
szklanka mąki pszennej
3 jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia

kremówka
 czekolada
posypka

  1. w rondelku zagotować wodę z masłem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i szybko wymieszać od uzyskania jednolitej konsystencji,
  2. ciasto pozostawić do wystudzenia,
  3. zimne ciasto zmiksować z jajkami, włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formułując ptysie,
  4. piec 25 minut w tem. 180 stopni, 
  5. ptysie ostudzić, przekroić, kremówkę ubić, przełożyć nią ptysie,
  6. polać roztopioną czekoladą i udekorować posypką.





3 komentarze:

  1. Cudownie wyglądają :) Oj zjadłoby się takiego do kawki :) Smakowite :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Smakowicie wyglądają ;d i nie tak trudno zrobić ;d

    OdpowiedzUsuń
  3. Mniam i jak tu nie kochać słodyczy:)

    OdpowiedzUsuń