szklanka wody
125 g margaryny
szklanka mąki pszennej
3 jajka
płaska łyżeczka proszku do pieczenia
kremówka
czekolada
posypka
- w rondelku zagotować wodę z masłem, dodać mąkę wymieszaną z proszkiem i szybko wymieszać od uzyskania jednolitej konsystencji,
- ciasto pozostawić do wystudzenia,
- zimne ciasto zmiksować z jajkami, włożyć do rękawa cukierniczego, wycisnąć na blachę wyłożoną papierem do pieczenia formułując ptysie,
- piec 25 minut w tem. 180 stopni,
- ptysie ostudzić, przekroić, kremówkę ubić, przełożyć nią ptysie,
- polać roztopioną czekoladą i udekorować posypką.
Cudownie wyglądają :) Oj zjadłoby się takiego do kawki :) Smakowite :)
OdpowiedzUsuńSmakowicie wyglądają ;d i nie tak trudno zrobić ;d
OdpowiedzUsuńMniam i jak tu nie kochać słodyczy:)
OdpowiedzUsuń