tarta z pieczarkami



TARTA Z PIECZARKAMI
Ciasto:
200 g mąki pszennej
100 g margaryny
żółtko
2 łyżki śmietany
sól

Nadzienie:
pół puszki kukurydzy
cebula
pół papryki
5 średnich pieczarek
sól, pieprz

Masa jajeczna:
250 g startego na dużych oczkach sera żółtego (najlepiej gouda)
2 jajka
3 łyżki śmietany
sól, pieprz

1.   wszystkie składniki na ciasto zagnieść, przełożyć na wyłożoną papierem do pieczenia blachę, podpiec 15 min w piekarniku
w temperaturze 180 stopni C.
2.  cebulę i pieczarki pokroić w plastry, paprykę w paski, dodać kukurydzę, sól i pieprz i przesmażyć.
3.     w oddzielnej misce wymieszać jajka, śmietanę i ser żółty, dodać sól i pieprz.
4.     na podpieczone ciasto wyłożyć cebulę, pieczarki, paprykę
i kukurydzę, zalać masą jajeczną. Piec w 180 stopniach C. 20-30 minut.