25 dag margaryny
pół szklanki cukru
3 czubate
szklanki mąki
4 żółtka
1 łyżeczka proszku do
pieczenia
2 łyżki śmietany
(kwaśnej)
cukier waniliowy
śliwki
4. śliwki podzielić na pół i wyjąć pestki,
śliwki
1. mąkę
wymieszaną z proszkiem do pieczenia posiekać nożem z margaryną,
2. dodać
żółtka, cukier, cukier waniliowy, śmietanę i wyrobić ciasto,
3. ciasto
podzielić na dwie części i włożyć na godzinę do zamrażalnika,
4. śliwki podzielić na pół i wyjąć pestki,
5. połowę ciasta zetrzeć na tarce na dużych
oczkach na wyłożoną papierem dużą blachę, wyłożyć śliwki, posypać
cynamonem, pozostałe ciasto zetrzeć na śliwki,
6. piec
30-40 min w 180 stopniach C.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz