bardzo łatwe, efektowne i smaczne danie, do którego przymierzałam się od dawna i w końcu upekłam
3 papryki
20 dag mięsa mielonego
szalotka (może być zwykła cebula albo cukinia)
łyżka kukurydzy
5 pieczarek
łyżka sosu pomidorowego (może być leczo, ketchup, tao tao)
ser żółty do starkowania
szczypta papryki
sól, pieprz
łyżka vegety
3 papryki
20 dag mięsa mielonego
szalotka (może być zwykła cebula albo cukinia)
łyżka kukurydzy
5 pieczarek
łyżka sosu pomidorowego (może być leczo, ketchup, tao tao)
ser żółty do starkowania
szczypta papryki
sól, pieprz
łyżka vegety
- mięso usmażyć, dodać pokrojoną szalotkę, pieczarki, kukurydzę, sos, sól i pieprz do smaku, wymieszać,
- paprykę umyć, ściąć wierzch, wyjąć środek i wypełnić farszem, położyć starty ser i posypać papryką, tak samo przygotować pozostałe papryki,
- do żaroodpornego naczynia wlać wodę, wsypać vegetę i ułożyć papryki (woda powinna sięgać 1/4 papryki),
- piec 30-40 minut w tem. 180 stopni
świetny przepis na szybki obiad :)
OdpowiedzUsuńObserwuję :)
Zapraszam do siebie http://testuje-z-rodzina.blogspot.com/
ale ekstra poproszę jedną
OdpowiedzUsuń