śmietanowiec na zimno z galaretką







3 galaretki (cytrynowa, mohito, truskawkowa)
2,5 szklanki mleka
kremówka 400 ml
szklanka cukru
8 łyżeczek żelatyny do deserów


  1. każdą z galaretek  rozpuścić w szklance wrzątku, dobrze wymieszać,  zostawić do stężenia,
  2. mleko zagotować z cukrem, zestawić z ognia i wsypać żelatynę, dobrze wymieszać, ostudzić, wlać kremówkę i dodać pokrojone w kostkę (albo inne kształty) galaretkę,
  3. zostawić na noc w lodówce.

7 komentarzy:

  1. świetnie wygląda jeszcze takiego nie robiłam :)

    OdpowiedzUsuń
  2. Mój syn miał taki okres...że musiałam robić co tydzień.
    Bardzo ładne ciacho:)

    OdpowiedzUsuń
  3. fajnie wygląda

    OdpowiedzUsuń
  4. o kurcze,narobiłaś mi smaka :)

    OdpowiedzUsuń
  5. A ja robiłam wczoraj z tym ze 2 łyzki zelatyny i długo czekałam zanim stezeje wkoncu wyciagnełam ale i tak było zadkawe,tak myslałam ze wiecej trzeba tej zelatyny,ale bardzo jest dobre pozdrawiam ;)dzisiaj zrobie po twojemu ;)

    OdpowiedzUsuń
  6. superrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

    OdpowiedzUsuń