danie dla tych, co lubią łączyć smak mięsa z owocami. Ja do tych osób należę i bardzo smakują mi takie połączenia :)
podwójny filet z kurczaka
40 dag łopatki (ewentualnie mięso mielone)
cebula
bułka
sól
pieprz
koperek
jajko
bułka tarta
sos:
3 łyżki rosołu
10 śliwek
łyżka mąki
sól, pieprz
podwójny filet z kurczaka
40 dag łopatki (ewentualnie mięso mielone)
cebula
bułka
sól
pieprz
koperek
jajko
bułka tarta
sos:
3 łyżki rosołu
10 śliwek
łyżka mąki
sól, pieprz
1. filety przekroić, cienko rozbić, posypać
solą i pieprzem,
2. łopatkę zmielić z cebulą i bułką uprzednio
namoczoną w wodzie, dodać sól, pieprz, poszatkowany koperek, usmażyć na
patelni,
3. na fileta nałożyć mięso mielone, zwinąć w
roladkę, następnie do rękawa i zawiązać
jak cukierek tak jak tutaj, gotować 8 minut,
4. obtoczyć w jajku i bułce tartej, usmażyć na
rumiano,
5. sos: w rondelku wlać 3 łyżki rosołu,
dodać śliwki bez pestek, gotować na
małym ogniu, dodać sól, pieprz, mąkę.
Wygląda smacznie :) Pewnie kiedyś spróbuję :)Pozdrawiam i zapraszam do mnie :)
OdpowiedzUsuńhttp://trzymetrynadniebem1993.blogspot.com/
Ja też do tych, którzy lubią łączyć smaki należę :) Myślę, ze Twój przepis wykorzystam :)
OdpowiedzUsuń