naleśniki:
4 jajka
2 szklanki wody
2 szklanki mleka
ok 0,5 kg mąki
szczypta soli
0,5 szklanki oleju
nadzienie:
0,5 kg pieczarek
cebula
sól, pieprz
szczypiorek do wiązania (cienki)
1. jajka, wodę,
mleko, mąkę (ciasto musi być lejące ani za gęste ani za rzadkie) oraz sól
miksować do uzyskania jednolitej konsystencji,
2. na koniec
dodać olej, usmażyć naleśniki,
3. szczypiorek zalać wrzątkiem żeby się nie rwał,
4. pieczarki i cebulę pokroić w kostkę, usmażyć, wyłożyć na
naleśniki, zrobić sakiewkę związać szczypiorkiem.
jaki ciekawy i smaczny sposób na pieczarki i naleśniki :)
OdpowiedzUsuńśliczne i smaczne
OdpowiedzUsuńWyglądają bajecznie:)
OdpowiedzUsuńefekt rewelacyjny ale ile się trzeba napracować aby takie zrobić :)
OdpowiedzUsuńWygląda pysznie!
OdpowiedzUsuń