moje pierwsze domowe pralinki, których przygotowanie jest bardzo łatwe i nie zabiera dużo czasu :)
ostatnio z jakąś gazetą kupiłam foremkę serduszka (20 szt) i właśnie proporcję składników podaję na 20 sztuk pralinek serduszek
60 g czekolady mlecznej
30 g czekolady białej
15 ml kremówki
15 g wiórek kokosowych
- rozpuścić 2/3 mlecznej czekolady w kąpieli wodnej posmarować formę, wstawić do zamrażalnika na 10 minut,
- czynność powtórzyć, wstawić do zamrażalnika,
- białą czekoladę rozpuścić w rondelku, dodać kremówkę i wiórki, wymieszać, wyłożyć do foremek, wstawić do zamrażalnika na 15 minut,
- rozpuścić pozostałą część czekolady mlecznej i wyłożyć na masę kokosową,
- wstawić do zamrażalnika, wyjąć pralinki z foremek.