masa serowa:
4 kostki twarogu po 250 g
szklanka cukru
kostka miękkiego masła albo margaryny
7 jaj
budyń waniliowy
2 opakowania pierniczków (miałam akurat z nadzieniem)
spód:
24 herbatniki
1/4 masła
- na blachę wyłożyć papier do pieczenia, herbatniki rozdrobnić w blenderze, zagnieść z masłem, wyłożyć na blasze,
- masło (margarynę) utrzeć z cukrem, dodać żółtka, miksować,
- twaróg przecisnąć 2 razy przez praskę (ewentualnie dwukrotnie zmielić), dodać do masy, miksować, dodać budyń, dobrze wymieszać,
- białka ubić na sztywno, dodać do masy, delikatnie wymieszać,
- część masy sernikowej wylać na herbatniki, ułożyć pierniczki, zalać pozostałą masą, piec godzinę w 180 st.
polecam również:
Takiego jeszcze nie jadłam :)
OdpowiedzUsuńświetne połączenie:)
OdpowiedzUsuńmniam! :)
OdpowiedzUsuńCiekawy pomysł :)
OdpowiedzUsuń