składniki (na blachę o wymiarach 25 cm x 37 cm):
puszka masy krówkowej
2 budynie waniliowe (najlepiej bez cukru)
3 szklanki mleka
400 ml kremówki
2 śmietan-fixy
57 herbatników kakaowych (mogą być zwykłe) - na jedną warstwę 19 sztuk
2 kawałki mlecznej czekolady
- masę podgrzać, budynie przygotować według przepisu w 3 szklankach mleka,
- kremówkę ubić na sztywno z fixami,
- na blasze wyłożonej folią do pieczenia ułożyć pierwszą warstwę herbatników, kajmak, drugą warstwę herbatników, ciepły budyń, trzecią warstwę herbatników i ubitą kremówkę,
- wierzch można posypać kakao bądź czekoladą,
- odstawić na noc do lodówki.
Rewelacja :) Jak bez pieczenia to ja się piszę :) wygląda świetnie :) uskutecznię w weekend :)
OdpowiedzUsuńślinka leci :)
OdpowiedzUsuńTeż się przymierzam do tego ciasta! Ale smakowicie wygląda!:)
OdpowiedzUsuńSlicznie wygląda i pewnie tak samo smakuje:-) Podziwiam wykonanie, nigdy nie byłam dobra w wypiekach:-)
OdpowiedzUsuńCoś pięknego:-) Podziwiam za takie wypieki. u mnie to zawsze była słaba strona;-)
OdpowiedzUsuńzrobiłam, niebooo w gębieeeeeeeeee
OdpowiedzUsuńŚwietne na pewno spróbuję :-)
OdpowiedzUsuń