pyszne BROWNIE



składniki:
125 g mąki pszennej typ 450-550
250 g margaryny
250 g gorzkiej czekolady
250 g cukru nierafinowanego
pełna łyżka kakao
3 duże jajka
żurawina, posiekane orzechy laskowe i włoskie

  1. masło z czekoladą rozpuścić w kąpieli wodnej i ostudzić,
  2. jajka ubić z cukrem, dodać przesianą mąke i kakao,
  3. dodać masę czekoladową wymieszać,
  4. dodać żurawinę i orzechy wymieszać,
  5. masę wylać na blachę wyłożoną papierem do pieczenia (u mnie blacha 25 cm x 25 cm),
  6. piec 30 minut w 180 stopniach (200 z termoobiegiem) - nie dłużej

2 komentarze:

  1. jestem miłośniczką gorzkiej czekolady, więc takie ciasto pochłonęłabym z apetytem

    OdpowiedzUsuń