składniki na 2 suflety:
2 jajka
70 g gorzkiej czekolady + 4 kostki
łyżka masła
2 łyżki brązowego cukru
1/4 szklanki mąki
kilka kropel ekstraktu waniliowego
- 70 g czekolady rozpuścić w rondelku z łyżką masła,
- żółtka utrzeć z cukrem, dodać mąkę i przestudzoną masę czekoladową,
- białka ubić, dodać do masy i delikatnie wymieszać łyżką,
- masę wlać do żaroodpornych małych naczyń , do środka wcisnąć po 2 kostki czekolady,
- piec 15 minut w temperaturze 160 stopni.
Jeszcze nigdy nie próbowałam , ale na pewno by mi bardzo posmakowało bo kocham wszystko co czekoladowe :)
OdpowiedzUsuńspróbuję wykonać w najbliższy weekend
OdpowiedzUsuńależ to musi być dobreee;)
OdpowiedzUsuńuwielbiam wszystko to co jest w czekoladzie, z czekoladą idt :) Dzięki za przepis
OdpowiedzUsuńAleż apetyczne:)
OdpowiedzUsuńMoje wyszły idealne o bardzo płynne w środku. Peikłam w mniejszych silikonowych foremkach w piekaniku elektrycznym termoobieg 160 stopni 7,5minuty. W zasadzie najlepiej i umnie smakują gdy je wyjmiemy zaraz po tym jak trochę wyrosną delikatnie ponad foremkę.
OdpowiedzUsuńSmacznego!
Uwielbiam :D !
OdpowiedzUsuń