1 jogurt naturalny (150 g)
2,5 szklanki mąki (typ 450)
1,5 szklanki cukru
¾ szklanki oleju
4 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka
1. białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, olej, jogurt, miksować,
2. dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać łyżką,
3. ciasto wylać na kwadratową formę wyłożoną papierem do pieczenia,
4. jabłka obrać, pokroić, wyłożyć na ciasto, docisnąć,
5. piec 40 minut w tem. 180 stopni.
2,5 szklanki mąki (typ 450)
1,5 szklanki cukru
¾ szklanki oleju
4 jajka (oddzielnie białka i żółtka)
3 łyżeczki proszku do pieczenia
2 jabłka
1. białka ubić z cukrem na sztywną pianę, dodać żółtka, olej, jogurt, miksować,
2. dodać mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia, wymieszać łyżką,
3. ciasto wylać na kwadratową formę wyłożoną papierem do pieczenia,
4. jabłka obrać, pokroić, wyłożyć na ciasto, docisnąć,
5. piec 40 minut w tem. 180 stopni.
jogurtowe z dodatkiem jabłek jest najlepsze :) Pozdrawiam!
OdpowiedzUsuńCiasto wygląda pysznie a jakie wymiary blachy?
OdpowiedzUsuńblaszka kwadratowa o wymiarach 24 cm na 24 cm :)
Usuńpyszne było :)) dziekuje za przepis
OdpowiedzUsuńNice my friend ! This cake ks my favorite . i love it =D
OdpowiedzUsuńWłaśnie zrobiłam to ciacho. Mega prosty przepis i mega łatwe w przygotowaniu. Do wymiarów swojej blachy musiałam pozmieniać trochę proporcję. Dodatkowo do masy dodałam 2 łyżeczki cukru cynamonowego, a na następny raz dam 4 jabłka ;p
OdpowiedzUsuńMega proste w przygotowaniu i mega szybkie a do tego jakie smaczne ;) Ja osobiście do wymiarów swojej blaszki musiałam pozmieniać proporcję. Dodatkowo do ciasta dodałam 2 łyżeczki cukru cynamonowego a na następny raz zamiast 2 dam 4 jabłka ;p
OdpowiedzUsuń