4 jajka
1 szklanka cukru
2/3 szklanki oleju
2 szklanki mąki
1 łyżeczka sody
1 łyżeczka proszku do pieczenia
1 łyżeczka cynamonu
5 jabłek
1 szklanka obranych orzechów włoskich
1. ubić
jajka z cukrem, dodać olej.
2. mąkę
z proszkiem, sodą i cynamonem wymieszać w oddzielnym naczyniu i dodać do masy z jajek, miksować.
3. wsypać
orzechy i obrane oraz pokrojone (według uznania) jabłka,
wymieszać łyżką.
wymieszać łyżką.
4. przelać do keksówki wysmarowanej masłem, piec 40-45 minut w temperaturze 180 stopni.
Jakie to proste, a jak cudnie wygląda. Aż mi się zachciało słodkiego.:(
OdpowiedzUsuńo kurczę...jak co nieziemsko wygląda
OdpowiedzUsuńmniammmm :)
Moze byc dobre:-)
OdpowiedzUsuńzrobię,jutro albo pojutrze,aż mi w brzuchu burczy
OdpowiedzUsuńPrzeprzepyszne ciasto. POLECAM!!!
OdpowiedzUsuń